joi, 6 octombrie 2016

Procedura de cautare automata a unui cod



Pornesc programul, sincronizez o telecomanda (2), merg pe cautare (3), aleg coduri pentru TV (4), selectez Transmiterea de cautare (5), selectez butonul de oprire (6) si pornesc scanarea codurilor (7). 
Intre interfata IR si receptorul de telecomanda al televizorului nu trebuie sa fie obstacole!
Cand se opreste televizorul, opriti scanarea codurilor (emisia succesiva de coduri, 8), apoi verificati daca sunt in regula comenzile, apasand pe butoanele "telecomenzii" din dreapta. Daca televizorul nu executa toate comenzile, porniti din nou cautarea.
Cand televizorul s-a oprit (atentie, trebuie sa fie cu semnal, altfel pot actiona diverse temporizari!), ar trebui apasat imediat butonul STOP de pe interfata. Pentru ca nu intodeauna se poate reactiona rapid, este bine sa incercati si 2-3 coduri mai sus pe lista.

In exemplul dat, sunt 1410 coduri, care sunt emise succesiv la fiecare 4 secunde. Este posibil sa gasesc un singur cod valabil din toata lista, un cod care executa doar o parte din comenzi sau comenzi fara legatura cu pozitia si denumirea butoanelor sau mai multe coduri corecte.
Se poate programa o telecomanda Bravo (Longer) sau se poate echivala codul cu programul Code Transformer pentru a folosi alte tipuri de telecomenzi (M4Y, Alien, E4Y, RCW). Dar, asta-i alta poveste. Daca sunt interesati, revin.

2 comentarii:

  1. Deci....folosesc de multi ani acest soft "clurc.net"si telecomenzile programabile Longer ,insa nu stiam de functia asta.Multumesc d.l Rusu. Apreciez mult ce scrieti.Multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere